Oordoppenservice

 

Wanneer zwemdoppen op maat:

  • Als er buisjes in het trommelvlies geplaatst zijn (minimaal 2 weken voor het maken van zwemdoppen op maat)
  • Wanneer het niet prettig is om water in een gehoorgang te hebben
  • Bepaalde bouw van een gehoorgang
  • Gaatje in trommelvlies
  • Radicaal holte
  • Gevoelig voor gehoorgangontsteking

 

Als er sprake is van het plaatsen van buisjes door een keel-, neus- en oorarts, laat dan voor het plaatsen van de buisjes eerst zwemdoppen op maat maken, als het oor dat toelaat. Op moment van het maken van de zwemdoppen dient het oor vrij te zijn van ontsteking en voldoende schoon te zijn van oorsmeer. Laat dit altijd eerst controleren bij een huis-, of een keel-, neus- en oorarts zodat deze het overtollige oorsmeer eruit kan halen voor er een afdruk gemaakt wordt. Vertel erbij dat je zwemdoppen op maat wilt laten maken, zodat men weet waarom je dit vraagt.Het is belangrijk om te weten dat je niet op het allerlaatste moment (denk aan vakantie of als je bij een activiteit de zwemdop nodig hebt), een afdruk laat maken van het oor. Advies is om 4 tot 6 weken voorafgaand aan de geplande activiteit de zwemdop te laten maken.

Hoe wordt een zwemdop op maat gemaakt:
Het maken van een zwemdop wordt gerealiseerd door het gebruik van twee-componenten-materiaal die samengevoegd wordt. Alvorens deze samenvoeging gedaan wordt, plaatsen we eerst een watje in de gehoorgang. Het materiaal heeft als eigenschap dat het er vloeibaar ingegoten wordt en door lichaams- en omgevingstemperatuur droogt, waardoor er een persoonlijke afdruk van een oor ontstaat. Zo verlaag je de kans op ontstekingen van je oor met een op maat gemaakt zwemdop.

Middenoorontsteking
Middenoorontsteking (in de volksmond oorontsteking) komt vaak bij kinderen voor tot een leeftijd van 16 jaar. Daarna ‘ groeien ‘ ze erover heen wordt vaak gezegd, maar de samenstelling van oorsmeer verandert na mate we ouder worden. Het is niet altijd gezegd dat het na deze leeftijd over is.

Voor meer informatie mail dan naar  info@oordoppenservice.nl, Klik op het logo om de website te bezoeken.